BAR Handel

Unge

 

Ofte har unge kun en begrænset erhvervserfaring, manglende bevidsthed om risici og større sårbarhed overfor påvirkninger i arbejdsmiljøet, og der skal derfor tages et særligt hensyn til dem, så de får en god start på arbejdslivet. Lovgivningen har derfor skærpede krav til unges arbejde.

 

Ved at tage et særligt hensyn til typen af arbejdsopgaver og –omfanget, kan man undgå, at de unge udsætter deres helbred for risiko. Det er især vigtigt, at de unge får den nødvendige oplæring og instruktion, men også at de unge selv sørger for at passe på sig selv ved bl.a. at følge den instruktion, de har fået. Der kan være stor udskiftning af unge medarbejdere, og der skal derfor være særlig stor opmærksomhed på instruktion og oplæring.

 

Under dette tema finder du både viden om unges arbejdsmiljø samt film, pjece og læringsværktøjer til brug for instruktionen af de unge. Derudover en række skabeloner som I kan bruge ift. den særlige opmærksomhed der skal være på de unges arbejdsmiljø.

 

Kontakt Fællessekretariatet, Børsen, 1217 København K Email os på info@barhandel.dk Tip en ven om denne side Tilmeld dig nyhedsbrev

BAR Handel materialer kan du rekvirere gratis, hvis du/virksomheden er tilknyttet HK Handel, Fødevareforbundet NNF, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Brugsforeningens arbejdsgiver-forening, Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger, De Danske Slagtermestre, Bager- og konditormestre i Danmark samt Lederne.

 

Kontakt BAR Handels fællessekretariat info@barhandel.dk eller nævnte organisationer.

 

Er man ikke tilknyttet branchens organisationer, kan materialerne købes hos www.arbejdsmiljobutikken.dk eller på tlf: 39 16 52 30